INFO KORONAVIRUS 4: Přikládáme další důležité informace o Koronaviru platné od 12. 3. 2020

Vážení neslyšící přátelé. Přinášíme vám aktuální informace z dnešního jednání Bezpečností rady státu (12. 3. 2020)
Vláda v souladu s ústavním zákonem č. 110/1998 o bezpečnosti České republiky vyhlašuje pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s výskytem koronaviru na území České republiky NOUZOVY STAV na dobu od 14 hodin dne 12. 3. 2020 na dobu 30 dnů.
Od soboty 14. března 00.00 hodin platí i mimořádná opatření v mezinárodní dopravě. Od soboty mohou lidí cestovat za hranice pouze osobními automobily, přeshraniční osobní autobusová, vlaková nebo lodní doprava se pozastavuje. Opatření se dotknou i mezinárodní osobní letecké dopravy. Čechům bude umožněno vrátit se zpátky do ČR a cizincům se umožní opustit Českou republiku.
Opatření se dotýká i školství dne 12. 3. 2020 vyhlásila vláda nouzový stav a zakázala přítomnost žáků a studentů při vzdělávání nebo studiu nově na základní umělecké školy, zájmové a vzdělávání ve školských zařízeních, jazykové školy a jednoleté jazykové pomaturitní kurzy.
Ministerstvo vnitra také učinilo mimořádné opatření o dočasném znovuzavedení ochrany vnitřních hranic České republiky. A to znovuzavedením kontrol s Rakouskem a Německem. Zde je možné překračovat pouze v určených místech. Do Rakouska je možno překročit silničně pouze přes čtyři přechody (např. Dolní Dvořiště) a do Německa přes 7 přechodů (např. Rozvadov).
Dále většina shromáždění se omezuje na 30 osob. Od 20 hodiny do 6:00 ráno budou uzavřeny restaurace a hospody.
Trvalé uzavření od pátečního rána se týká všech sportovišť, posiloven, koupališť, solárií, saun, wellness služeb, hudebních a společenských klubů, zábavných zařízení, veřejných knihoven a galerií.
Dále vláda zakazuje vstup cizincům z rizikových území jako je Čína, Itálie, Jižní Korea, Irán, Španělsko, Rakousko, Německo, Švýcarsko, Švédsko, Nizozemsko, Belgie, Velká Británie, Dánsko a Francie. Výjimku tvoří řidiči kamionové dopravy a nákladní vlakové dopravy.
Vaše Česká unie neslyšících